1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Betegtájékoztató

Cím: 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Nyitva tartás: hétfőtől – péntekig 08:00 és 20:00 között

Telefon: +36 1 700 4490                E-mail: info@budairc.hu
Fax: +36 1 700 4491                       Időpontfoglalás: elojegyzes.budairc.hu

Az alábbiakban a vizsgálatokkal kapcsolatban felmerülő fontos tudnivalókat, valamint Radiológiai Centrumunk működési- és házirendjét olvashatják. Kérjük, figyelmesen tanulmányozzák át betegtájékoztatónkat!

Ha további kérdések merülnek fel Önökben és nem találták meg a választ, keressék munkatársainkat, akik készséggel válaszolnak minden kérdésükre!

BEUTALÓ

A vizsgálatokhoz szakorvosi, háziorvosi beutalóra nincs szükség. Azonban ajánljuk Önöknek, hogy a vizsgálatok elvégeztetése előtt (a röntgen sugárterhelés szakmailag megalapozott alkalmazása érdekében) feltétlen keressenek fel egy szakorvost, vagy háziorvosukat és vegyék figyelembe orvosuk ajánlását.

Ha kezelőorvosa kérte a vizsgálatot, teljesen biztos lehet abban, hogy ezt megalapozott okkal és indokkal tette az Önök egészsége érdekében, valamint, hogy felmérte és figyelembe vette a kockázati tényezőket.

FIZETÉS

A vizsgálatok kizárólag térítéses formában érhetőek el. Nincs lehetőség ezeket a társadalombiztosítás terhére elvégezni.

IDŐPONTFOGLALÁS

Megkérjük kedves pácienseinket, hogy a várakozás elkerülése érdekében minden esetben foglaljanak időpontot.  A kiadott időpontok pácienseink kérésére módosíthatóak. Kérjük, hogy időpont változtatási szándék esetén mielőbb vegyék fel a kapcsolatot recepciósainkkal.

Kivételes esetben (pl. géphiba) előfordulhat, hogy a vizsgálat a kiadott időpontban nem végezhető el. Ilyen esetben recepciósaink a megadott telefonos elérhetőségen értesítik pácienseinket és amennyiben lehetséges, új vizsgálati időpontot keresnek.

VIZSGÁLATOK

A vizsgálaton pácienseink kötelesek a vizsgálatra alkalmas állapotban megjelenni.

Röntgenfelvétel készítése esetében mivel a fém szétszórja a röntgensugarakat, kérjük pácienseinket, hogy minden ékszert (nyakláncot, fülbevalót, piercinget…) és egyéb fémtartalmú tartozékot a felvétel előtt vegyenek le. Radiológus kollégánk továbbá kérheti egyes ruhadarabok levételét is. Kérjük, hogy segítsék munkatársaink munkáját az együttműködéssel. Ezen kívül a röntgenvizsgálat semmilyen más előkészületet nem igényel.

Ultrahangvizsgálat esetében a hasi és a kismedencei ultrahangra éhgyomorral és teli hólyaggal szükséges érkezni. Fontos, hogy erre figyeljenek oda! A többi vizsgálat esetében nem szükséges az előkészület.

Amennyiben kórelőzményei vannak, az ezekre vonatkozó dokumentációt, beleértve a leleteket és filmfelvételeket is, kérjük a vizsgálatot végző munkatársunk számára átadni!

LELETEK, FELVÉTELEK

A röntgenvizsgálatok elvégzése után az elkészült felvételeket igény szerint filmre nyomtatva vagy CD-re kiírva kapják meg pácienseink. A leleteket 24 – 48 órán belül juttatjuk el a pácienseinkhez (igény szerint e-mailben elküldve vagy személyes átvétellel). Amennyiben a leletet fél órán belül szeretnék kézhez kapni, erre 1.500 Ft díj fizetése ellenében természetesen van lehetőség. Javasoljuk pácienseink számára a kezelőorvos ismételt meglátogatását, aki az eredmények alapján tájékoztatni tudja Önöket a további szükséges teendőkről.

Fogászati röntgen esetében pácienseink a helyszínen megkapják a röntgenfelvételt (igény szerint filmre nyomtatva, vagy digitálisan CD-re kiírva, esetleg e-mailben elküldve). Kérjük, hogy a felvételt mindenképpen juttassák el fogszakorvosukhoz, aki kiértékeli az eredményt és ez alapján javasol további vizsgálatokat, illetve beavatkozásokat.

Ultrahang esetében pácienseink a helyszínen megkapják papírra nyomtatott formában a vizsgálat eredményét tartalmazó leletet. Amennyiben kezelőorvosuk küldte el Önöket ultrahangvizsgálatra, kérjük, mindenképpen látogassák meg ismét az elkészült leletekkel, hogy az eredmény alapján tájékoztatni tudja Önöket a további teendőkről.

Amennyiben pácienseinknek további CD-re, illetve filmre nyomtatott felvételre van szüksége, Radiológiai Centrumunk ezt kizárólag külön térítés ellenében tudja a pácienseink rendelkezésére bocsátani.


A Budai Radiológiai Centrum által kibocsátott kuponok, hírleveleiben, a weboldalon megjelenített kedvezményei nem összevonhatóak. Egy alkalommal kizárólag egy kedvezmény/kupon vehető igénybe.

HÁZIREND

Radiológiai Centrumunk nem vállal felelősséget pácienseink vagy más harmadik személy folyosókon, toalettekbe illetve a váróteremben őrizetlenül hagyott ingóságaiért.

Pácienseink ruhájukat illetve egyéb tárgyaikat kötelesek a vizsgálati öltözőben hagyni. A vizsgálati öltözőhöz a vizsgálat alatt kizárólag az adott vizsgálatban résztvevő páciens és a vizsgálatot végző radiológus munkatársunk férhet hozzá.

Az épület egész területén tilos a dohányzás!

Kérjük kedves pácienseinket és hozzátartozóikat, hogy fokozottan ügyeljenek a tisztaságra.

Páciensek kötelesek a váróteremben illetve folyosón várakozni és kötelesek tartózkodni attól, hogy viselkedésükkel, társalgásukkal más beteg tájékoztatását, ellátását illetve a betegellátás rendjét megzavarják.

Mobiltelefon csak a többi páciens nyugalmát nem zavaró módon használható.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a vizsgálatok nem a járóbetegek érkezési sorrendjében történnek, illetve a vizsgálati sorrendet vagy a vizsgálat időpontját (pl. sürgősségi, géphiba…) befolyásolhatják!

Foglaljon időpontot szűrő vizsgálatra!

A várakozás, és az esetleges csúszás elkerülése érdekében foglaljanak előzetesen időpontot! Nyitvatartási időben, hétfőtől – péntekig 08:00 és 20:00 között között tudnak a +36 1 700 4490 -es telefonszámon időpontot foglalni.

Címünk

Budai Radiológiai Centrum

Mammográfia, röntgen
és ultrahang diagnosztika

Cím: 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.
A Krisztina Palace irodaházban.