1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

GYIK – Ultrahang

Olvassa el el gyakran ismételt kérdéseket és válaszokat

Gyakran Ismételt Kérdések

Kedves Pácienseink!

Az alábbiakban összegyűjtöttük az ultrahang és röntgen vizsgálatainkkal kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket, valamint Radiológiai Centrumunk működési- és házirendjét.

Ha további kérdések merülnek fel Önökben és nem találták meg a választ, keressék ügyfélszolgálatunkat a +36 1 700 4490-es telefonszámon, akik készséggel válaszolnak minden kérdésükre!

Ultrahang esetében 14 év a korhatár.

A vizsgálaton pácienseink kötelesek a vizsgálatra alkalmas állapotban megjelenni.

Hasi és kismedencei ultrahang vizsgálat előtt 6 órával nem szabad étkezni, és inni is csak szénsavmentes vizet javasolt. A vízivás kifejezetten javasolt is, mivel a kismedencei ultrahang megítélésében a húgyhólyag teltsége kiemelten fontos. Amennyiben a páciens cukorbeteg, kérdezze meg beutaló orvosát, hogy az ultrahang vizsgálat előtt bevegye-e a gyógyszerét, beadja-e az inzulinját, megeheti-e a reggelijét.

A többi ultrahang vizsgálat esetében nem szükséges az előkészület.

Amennyiben kórelőzményei vannak, az ezekre vonatkozó dokumentációt, beleértve a leleteket és filmfelvételeket is, kérjük a vizsgálatot végző munkatársunk számára átadni!

Az ultrahang vizsgálat korlátlan számban ismételhető, nem jár semmilyen kockázattal.

Címünk

Budai Radiológiai Centrum

Mammográfia, röntgen
és ultrahang diagnosztika

Cím: 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.
A Krisztina Palace irodaházban.

Foglaljon időpontot szűrő vizsgálatra!

A várakozás, és az esetleges csúszás elkerülése érdekében foglaljanak előzetesen időpontot! Nyitvatartási időben, hétfőtől – péntekig 08:00 és 20:00 között között tudnak a +36 1 700 4490 -es telefonszámon időpontot foglalni.