1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Panoráma röntgen

Szolgáltatásaink

Panoráma röntgen

A digitális panoráma röntgen készülék azonnal értékelhető képet mutat az alsó és felső állcsont képleteiről.

A digitális panoráma röntgen gyors és egyszerű diagnosztikát tesz lehetővé, így a fogászat valamennyi területén, de legfőképp a szájsebészet és fogszabályozás terén nyújt jelentős segítséget a diagnózis felállításában.

Góckutatásnál, továbbá fogbeültetés, szájsebészeti beavatkozások, fogszabályozás előtt, valamint komplex beavatkozásoknál is nélkülözhetetlen a megfelelő fogorvosi ellátáshoz, de a panoráma röntgen az általános fogászatban is gyakran alkalmazott eljárás, hiszen még a legegyszerűbb kezeléseknél is fontos információkat nyújt a szájüreg és a fogsor állapotáról.

Panorámaröntgen
A panoráma röntgen jelentősen felgyorsítja és megkönnyíti a diagnózis felállítását.

Segítségével a rejtett, szabad szemmel nem látható fogszuvasodások, és a régi fogtömések hibái is láthatóvá válnak. Nagy segítség a gyulladásos gócok, ciszták felderítéséhez, valamint a fogínysorvadás és csontsorvadás állapotfelmérésénél is. Gyakran a fogínyvérzés vagy az arcüreg gyulladás oka is könnyebben feltárható a panoráma röntgen felvételek révén.

A fogszabályozás tervezési fázisában a panoráma röntgen nélkülözhetetlen, hiszen lehetővé teszi a még ki nem nőtt, illetve a betört fogak, valamint a bölcsességfogak elhelyezkedésének felmérését, jelentősen megkönnyítve ezzel a fogszabályozás folyamatát.

A teljes fogazatról elkészült panoráma röntgen felvételt a felhasználási igénytől függően percek múlva az ügyfelek rendelkezésére bocsátjuk (CD lemezen és/vagy e-mailben).

Gyakran Ismételt Kérdések

Természetesen, lehet. A fogszabályzás leggyakrabban már gyermekkorban megkezdendő eljárás. A gyermekek panoráma röntgen felvételeit kollégáink nagy gyakorlattal végzik.

A legmodernebb digitális fogászati röntgent használjuk a panoráma felvételek készítéséhez is, ami alacsonyabb sugárterhelést jelent a páciens számára, mint a hagyományos analóg röntgen-technológia esetében.

Természetesen, a Budai Radiológiai Centrum digitális röntgen parkja, alkalmas a koponya keresztmetszeti felvételeire (teleröntgen) is.

Címünk

Budai Radiológiai Centrum

Mammográfia, röntgen
és ultrahang diagnosztika

Cím: 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.
A Krisztina Palace irodaházban.

Foglaljon időpontot szűrő vizsgálatra!

A várakozás, és az esetleges csúszás elkerülése érdekében foglaljanak előzetesen időpontot! Nyitvatartási időben, hétfőtől – péntekig 08:00 és 20:00 között között tudnak a +36 1 700 4490 -es telefonszámon időpontot foglalni.