1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Röntgenfelvételek

Szolgáltatásaink

Röntgen

A röntgen alkalmas csonttörések, csontfertőzések, csontritkulás, ízületi ficamok, ízületkopás, gerincdeformitások kimutatására és fontos szerepet játszik a daganatos betegségek felderítésében is.

A mellkasröntgen alapvető képalkotó vizsgálat a mellkasi (főként tüdő-) betegségek diagnosztikájában. Gyermekek esetében esetlegesen lenyelt tárgyak helyének azonosítására használható. Valamint segítséget nyújt hasi panaszok, fogászati problémák esetén is.

A digitális röntgen

Az eljárás alkalmazása révén elegendő sokkal kisebb dózisú röntgensugár, ezáltal pedig jelentősen csökken a páciensek sugárterhelése, ami egyáltalán nem elhanyagolandó szempont a mindannyiunkat érintő számos környezeti károsító hatásokat is figyelembe véve.

Tüdőszűrés

A tbc (tüdőgümőkór) és a tüdőrák kezdeti stádiumában tünetmentes, ezért különösen fontos, hogy akkor is rendszeresen részt vegyünk a szűrővizsgálatokon, ha semmiféle panaszunk nincs.

Mellkasröntgen

A mellkas-felvétel olyan röntgenfelvétel, melyen a mellkasi szervek – elsősorban a tüdők, a szív, a nagyerek, a bordák és a rekeszizom – árnyéka és e szervek bizonyos eltérései ábrázolódnak.

Gerincröntgen

A gerincfelvétel olyan röntgenfelvétel, amelyen a gerincet alkotó csigolyák árnyéka, valamint e csontok eltérései ábrázolódnak.

Nativ hasi felvétel

A natív hasi vizsgálat olyan röntgenfelvétel, melyen a hasüregi szervek – elsősorban a gyomor-, belek-, a máj- és a rekeszizom – árnyéka és e szervek bizonyos eltérései ábrázolódnak, így például a meszet tartalmazó, és ezért árnyékot adó epekövek.

Orrmelléküreg felvétel

Orrmelléküreg-felvételen az arcüregekben jól látható a folyadéknívó, illetve a nyálkahártya duzzanata.

Medence röntgenfelvétel

A csontritkulás leggyakoribb és legsúlyosabb szövődménye a csonttörés. Ez leggyakrabban a gerinc, a combnyak, a medence és a csukló csontjait érinti. A medence- és a combnyaktörés diagnosztizálásának fő eszköze a röntgenfelvételek készítése.

Koponyaröntgen

A koponyafelvétel olyan röntgenfelvétel, melyen az agy- és arckoponya csontjai és – elsősorban az arckoponyát alkotó – üregek árnyéka, valamint e csontok, illetve arcüregek eltérései ábrázolódnak.

Címünk

Budai Radiológiai Centrum

Mammográfia, röntgen
és ultrahang diagnosztika

Cím: 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.
A Krisztina Palace irodaházban.

Foglaljon időpontot szűrő vizsgálatra!

A várakozás, és az esetleges csúszás elkerülése érdekében foglaljanak előzetesen időpontot! Nyitvatartási időben, hétfőtől – péntekig 08:00 és 20:00 között között tudnak a +36 1 700 4490 -es telefonszámon időpontot foglalni.