1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.

Tévhitek

Mammográfia

Tévhitek

A minimum 10 hónapnyi szoptatás valóban csökkenti az emlőrák kockázatát, de azt nem mondhatjuk, hogy védettséget biztosít.

A vizsgálat valóban kissé kellemetlen, hiszen össze kell nyomni hozzá az emlőt, de a fájdalmastól messze áll. Apró kellemetlenség azzal szemben, hogy az időben fel nem fedezett rák milyen problémákat okoz.

Az a GE típusú tomoszintézises mammográf, amivel a vizsgálatot végezzük a legmodernebb elérhető eszköz a piacon, sugárterhelése a lehető legkevesebb. Nem jelent nagyobb sugárterhelést, mint egy szokványos négyirányú felvétel.

Az ultrahang vizsgálat az emlőben előforduló rosszindulatú elváltozások kiszűrésére nem alkalmas! Az UH vizsgálat a szakma szabálya szerint csak a mammográfia kiegészítéseként jöhet szóba.

Az ép implantátum nem repedhet meg a mammográfiás vizsgálat során. Amennyiben lehetséges az implantátum elé húzzuk a mirigyállományt és csak arról készítünk felvételt. Ha az implantátum izom alatt van, csak az emlőről készül felvétel.

Tévhitek

Centrumunkban az ország egyik legmodernebb mammográfiás készüléke várja Önöket. Kérjenek időpontot, ne féljenek a mellráktól, hanem tegyenek ellene!

Címünk

Budai Radiológiai Centrum

Mammográfia, röntgen
és ultrahang diagnosztika

Cím: 1123 Budapest, Nagyenyed u. 8-14.
A Krisztina Palace irodaházban.

Foglaljon időpontot szűrő vizsgálatra!

A várakozás, és az esetleges csúszás elkerülése érdekében foglaljanak előzetesen időpontot! Nyitvatartási időben, hétfőtől – péntekig 08:00 és 20:00 között között tudnak a +36 1 700 4490 -es telefonszámon időpontot foglalni.